Derfor skal du bruge en fysioterapeut

Du har helt sikkert hørt om fysioterapi før, og det kan være, at du kender nogen, der tidligere har benyttet sig af en fysioterapeut i forbindelse med genoptræning eller lignende. Går du selv rundt med smerter eller gener, kan det også være, at denne behandlingsform er noget for dig. Læs med her og hør mere om,  hvorfor fysioterapi er godt for dit helbred, og hvorvidt det kan være noget for dig.

Fordelene ved fysioterapi

Der er flere gode grunde til, at du bør overveje fysioterapi. Først og fremmest er det en behandlingsform, som kan hjælpe dig med at reducere eller komme af med mange forskellige smerter. En fysioterapeut arbejder med både led, knogler, bindevæv, muskler og nervesystemet, og derfor er der en lang række af gener, som en dygtig fysioterapeut kan hjælpe dig med.

En fysioterapeut har altså kompetencer inden for en lang række områder, herunder:

  • Undersøgelse, diagnosticering og behandling af både skader og smerter i hele kroppen
  • Behandling og mobilisering af muskler og led
  • Målrettet træning
  • Generelt test og vurdering af sundhed

Udover at en fysioterapeut kan hjælpe dig med specifikke smerter eller deciderede skader, kan han eller hun også hjælpe dig med dit generelle helbred. Du kan nemlig sagtens opsøge en fysioterapeut uden at der er et decideret problem, som du vil have hjælp til. Fysioterapi kan også være forebyggende, så du holder dig mobil og smertefri, og så du og din krop har lettere ved at klare alderdommen.

Find en dygtig fysioterapeut

Har du besluttet dig for at fysioterapi er noget for dig, er det vigtigt, at du finder en kompetent behandler, som du føler dig tryg ved. Du kan eventuelt høre dine venner og bekendte, om de har gode oplevelser med en dygtig fysioterapeut nær dig.

Desuden er det en god ide, at du kontakter fysioterapeuten forud for behandling. Her kan du få rådgivning, hvis du er i tvivl om, hvilken behandling du har brug for, og om fysioterapi er den rigtige løsning for dig.