Disse fødevare er gode for dit syn

At miste synet er ikke noget, nogen ønsker

At chancen for at miste synet er større når man bliver ældre, er ikke ligefrem et jordskælv af en nyhed – men det gør det ikke mindre tragisk. Meget af vores hverdag er dybt afhængig af vores syn. Vi bruger synet til at orientere os, til at læse, til underholdning og til at genkende de mennesker, vi omgås med.

At få nedsat syn vil derfor utvivlsomt vende hele ens hverdag på hovedet, og det er derfor noget, de fleste forsøger at undgå eller skubbe så vidt som muligt. Der er heldigvis ting, vi kan gøre for at passe på vores øjne og bevare synet så lang tid som muligt. De første løsninger finder vi faktisk så tæt på som i vores eget køkken.

Dette kan du spise mere af for at passe på dit syn

“Gulerødder er gode for synet – derfor findes der ingen blinde kaniner!”. Nuvel, den kommentar har vi vist alle sammen hørt – men der er faktisk noget om snakken. Der findes fødevarer som, grundet deres indhold af næringsstoffer som A- og C-vitamin, carotenoider, mineraler og antioxidanter, bidrager til en længere holdbarhed på dit syn.

Dette inkluderer peberfrugt, hvis indhold af A-vitamin hjælper på øjencellerne, og jordbær, som indeholder C-vitamin – en fantastisk kilde til antioxidanter. Grønne bladgrøntsager som broccoli, spinat og kål bidrager alle til synet igennem deres høje mængde af A-vitamin, samt andre gode næringsstoffer.

Og ja – gulerødder er faktisk en af de sundeste grøntsager for synet, da de indeholder et højt niveau af A-vitamin.

Når fødevarerne ikke er tilstrækkelige: tør AMD-behandling

Hvis du desværre allerede er ramt af nedsat syn, eller sygdomme som f.eks. tør AMD eller våd AMD, er fødevarer ikke nok. Der findes heldigvis mange nye former for behandlinger og kosttilskud som kan forbedre dit syn. F.eks. har Cezin Plus vist sig at være en effektiv form for tør AMD-behandling.

Andre behandlingsformer inkluderer laserbehandlinger, samt meget mere der kan hjælpe mod tør AMD og nedsat syn. Desuden vælger mange at få læsebriller når læsesynet svigter, men orienteringssynet stadig fungerer.