Få kiropraktik under graviditet og undgå smerter

Mange gravide kvinder udvikler ofte smerter tværs over lænden og i bækkenet, hvor smerterne trækker om i lysken og/eller i det ene ben. Det er forskelligt, hvornår disse smerter opstår, men nogle gravide oplever dem allerede i slutningen af det første trimester, selvom maven ofte ikke fylder det store på dette tidspunkt. Når maven begynder at fylde meget, får kvinden ændret sit bevægelsesmønster, hvor kroppens nye tyngdepunkt belaster rygsøjlens facetled, hvorfor det kan være en rigtig god ide med kiropraktik til gravide.

Mange gravide kvinder antager ofte, at de har bækkenløsning, men det er heldigvis de færreste kvinder, der har bækkenløsning. Derimod har mange kvinder et låst bækkenled i stedet for, der er forårsaget af den øgede belastning under graviditeten.

Bækkenløsning er ensbetydende med, at der opleves udtalt løshed i 2 eller 3 af bækkenets 3 led. Hvis en gravid kvinde får dette, forsvinder det først, når kvinden har født. For at minimere smerterne anbefales kvinder med bækkenløsning at ligge ned, da det aflaster bækkenet.

Behandling af smerter hos gravide

De smerter hos gravide, der er til stede pga. ledfastlåsninger og muskelsmerter, kan heldigvis behandles med god effekt hos en kiropraktor. Til at minimere smerterne vil den gravide typisk skulle igennem nogle af følgende behandlinger:

  • Manipulation
  • Triggerpunktsbehandling
  • Akupunktur
  • Massage

Hvis graviditeten er den primære årsager til, at smerterne er opstået, ses det typisk, at smerterne først forsvinder igen efter graviditeten. Såfremt dette er tilfældet, er det fordelagtigt at modtage behandling under graviditeten frem til fødslen.

Behandling af smerter efter fødsel

Efter fødslen har de kvinder, der har oplevet smerter under graviditeten, også god gavn af kiropraktorbehandling efter fødslen. Dette hænger sammen med, at fødslen er en stor belastning for lænderyggen samt bækkenet, og der kan her være opstået funktionelle forstyrrelser i leddene og musklernes bevægelser. Disse skal forsøges at minimeres og normaliseres hurtigst muligt for at opnå smertelindring og bedre funktion, hvilket sikrer, at den nye moder er klar til at håndtere de opgaver, der medfølger, når man får et barn såsom amning og pasning af den nyfødte.