Hvordan kan en fysioterapeut lindre smerterne?

Har du bøvl med ryggen?

I takt med at computeren virkelig har gjort sit indtag på arbejdspladsen på tværs af mange jobs, sidder de fleste i dag på kontor og arbejder minimum 5-7 timer om dagen 5 gange om ugen. Det er for langt de fleste ret så hårdt for kroppen at sidde i en statisk stilling så længe. Kroppen har brug for bevægelse og energi og i mindre grad dårlige arbejdsstillinger.

Arbejder du ofte ved computeren, og kan du nikke genkende til de spændte skuldre og de tilbagevendende rygsmerter? Heldigvis er du langt fra alene, og der er oveni købet noget, du kan gøre ved det. Følgende er et par gode huskeråd, du kan prøve af. Kender du dem i forvejen, kan det være, du skal ty til andre midler med fysioterapi.

  • Husk posituren! Ret ryggen og vær opmærksom på, om du læner dig for meget frem.
  • Stå op og vær aktiv så meget du kan.
  • Lav små strækkeøvelser i nakken og ryggen.
  • Drik rigeligt med vand

Fysioterapeutisk behandling til smertelindring

Har du længe haft problemer med rygsmerter, kan det være en god idé at kontakte en fysioterapeut for hjælp. Med fysioterapi kan du få hjælp til at komme tilbage til en god bevægelse i kroppen uden smerter, og du kan få vedledning til, hvilke øvelser du skal lave. Fysioterapi kan både hjælpe dig til bedre holdning og bedre velvære i kroppen.