Akupunktur mod rygestop?

Når det kommer til rygestop, er der mange motiver, der kan skubbe dig imod beslutningen om at stoppe. Baseret på det sundhedsmæssige perspektiv er der årligt 13.000 danskere, der dør af rygningsrelaterede sygdomme, hvorved rygning dybest set er grund til hvert femte dødsfald i Danmark.

Kan akupunktur stoppe rygetrangen?

Ved at benytte akupunktur mod rygestop stabiliseres dit humør, hvorved du minimerer risikoen, der er for, at du giver dig i kast med trøstespisningen som erstatning for rygning, hvilket ses hyppigt.

Foreningen Praktiserende Akupunktører har lavet en undersøgelse af 42 klienters erfaring med akupunkturbehandling relateret til rygeafvænning, hvor 38 af de 42 klienter efter tre måneder stadig var røgfrie. Denne undersøgelse understøtter påstanden om, om nålene kan hjælpe den individuelle med at slippe af med rygetrangen.

Hvordan erstatter nålene nikotin?

Når man taler om effekten af tobaksafhængighed, er det i virkeligheden nikotinen, der er årsagen til, at rygere har svært ved at lægge tobakken på hylden. Årsagen til dette skal findes i, at der skabes en ubalance i kroppens nervesystem, der kan eksistere i op til en måned, hvilket føles som ualmindelig lang tid for et rygetrængende individ.

Hvordan foregår akupunkturbehandlingen?

Akupunktøren sætter små nåle i dit øre, der sørger for at erstatte nikotinens effekt. Disse nåle skal sidde i dit øre i op til 10 dage, og de kan ikke mærkes. Nålene sikrer et godt resultat, da de konstant sender signaler til kroppen.

Derudover er motivationen essentiel, da det er denne, der i sidste ende sikrer din succes. Hvis du ikke er motiveret, vil du, trods dine ikke-eksisterende abstinenser, falde tilbage i vanen, hvorfor både behandlingen og din energi på rygestoppet er spildt.

Kontakt en akupunktør

Hvis du brændende ønsker at lykkes med dit rygestop, skal du ikke tøve med at kontakte en kompetent akupunktør, der kan behandle dit rygestop med akupunktur, hvilket kan give dig et skub i den rette retning og minimere en af de faktorer, der er skyld i dine abstinenser