Mørklægningsgardiner giver bedre søvn

De fleste af os foretrækker, at det er mørkt, når vi sover, men måske titter der alligevel lidt lys ind i bunden af gardinet, som måske ikke lukker helt tæt. Men når vi skal sove, er det bedst, at der er fuldstændig mørkt. Læs med her og hør mere om, hvorfor mørke er godt, og hvorfor du dermed vil have gavn af at investere i gode mørklægningsgardiner hjemme hos dig.

Vigtigt at sove i mørke

Vores døgnrytme justeres af lys og mørke, da det er den måde, vi vurderer, hvorvidt det er tid til at være vågen eller til at sove. Mørket er dermed afgørende for en god og tryg nattesøvn. Når vi sover i mørke omgivelser, giver vi nemlig vores krop de bedste forudsætninger for at restituere og finjustere, og det er dermed den måde, hvorpå vi bedst tager hånd om både vores hjerne og vores krop, som dagligt er på noget af et arbejde for os.

Lad ikke lys forstyrre søvnen

Når mørket giver de bedste forudsætninger for en god og udhvilende natsøvn, er det dermed en god ide, at du ikke lader lyskilder forstyrre din søvn. Selv små mængder lys vil nemlig kunne forstyrre. Det kan fx være en gadelygte fra vejen eller lys i et vindue i bygningen overfor. Derfor er det rigtig vigtigt med gardiner i de rum, hvor der soves.

Derudover er det også en ide, at du øver dig i at tænde en minimal mængde lys, hvis du eksempelvis skal på toilettet om natten, da du på den måde undgår at påvirke nattesøvnen mere end nødvendigt. På samme måde anbefales det, at du slukker for det blå lys fra diverse skærme eller bruger et filter et par timer inden, du skal sove.

Mørklægningsgardiner giver den optimale søvn

For at være sikker på, at du sover i mørke omgivelser og dermed giver din krop bedst mulighed for at få en god natsøvn og være udhvilet til den næste dag, er det en god ide, at du investerer i mørklægningsgardiner i de rum i dit hjem, hvor der bliver sovet. Det gælder både i soveværelset, men også på børneværelserne, hvor mørke ligeledes er vigtigt for at din børn hver morgen kan være friske og veludhvilede.

Der findes i dag et stort udvalg af mørklægningsgardiner. Nogen af højere kvalitet end andre. For at få den bedste mørklægning på dit soveværelse, kan du kontakte en specialist, som kan hjælpe med at udforme mørklægningsgardiner specifikt til dine vinduer. På den måde vil du få et skræddersyet mørklægningsgardin, som vil kunne lukke alt lys ude og dermed lade dig få en god nattesøvn, så du kan være fuldt udhvilet, når du vågner om morgenen.