Reiki – den universelle livsenergi

‘Reiki’ er Japansk og betyder ‘universel livsenergi’. Denne livsenergi er, hvad der giver os styrke og kraft i hverdagen til at foretage os alting. Når vi bevæger os, udfolder os og føler – det er de beslutninger vi træffer.

Reikibehandling er dermed en behandlingsmetode der bygger på, at skabe forbindelse til det enkelte menneskes universelle livsenergi. Behandlingsmetoden blev opfundet af Japaneren Mikai Usui Sensei i 1922. Igennem reikibehandling bliver livsenergi kanaliseret gennem reiki healerens hænder og til modtagerens krop.

Sådan foregår reiki healing

Reiki healing foregår ved, at modtageren, efter en kort snak med healeren, ligger sig påklædt på en briks og får et tæppe over sig. Når modtageren føler sig afslappet og klar, begynder reikihealeren at placere sine hænder forskellige steder på modtagerens krop. Behandlingen tager cirka 60 minutter, og kan ofte kombineres med en times kropsterapi. Reiki healing opleves meget individuelt, og der er dermed ikke et forkert resultat af behandlingen.

Reikihealeren har fået lært reiki healing igennem en såkaldt Reikimester, og det er dermed en behandlingsform, som kræver ekspertise og erfaring. Igennem tilegnelse af reikihealingsevner lærer healeren de rette bevægelser og håndplaceringer.

Fordelene ved at modtage reiki healing

Reiki healing går ind og hjælper lige nøjagtig der, hvor modtageren har brug for livsenergien. Derfor kan reiki healing hjælpe på en lang række af både fysiske og psykiske problemer. Nogle af problemerne, som reiki healere giver udtryk for, at reiki healing kan behandle, er:

  • Smerter i kroppen
  • Hovedpine eller spændinger
  • Træthed
  • Stress, traumer og andre psykiske problemer
  • Søvnproblemer
  • Hormonelle problemer

Reiki healing modtages især ofte af folk der lider af stress og/eller angst. Det skal dog påpeges, at reiki healing ikke kan erstatte almindelig lægelig behandling. Hvis sygdommen er rodfæstet fysisk i kroppen, vil reikibehandling ikke kunne behandle det, da reikibehandling behandler fysiske problemer ved at finde deres potentielle psykiske kilder.