Undgå smittespredning, når du træner

På trods af Corona har det stadig en del af tiden været muligt at benytte fitnesscentrene. Problematikken med dette er, at det kan være svært at holde den påkrævede afstand og have bakteriefri hænder. Dette har aldrig været et krav i fitnesscentrene, men under en pandemi er det relevant at følge en række forholdsregler for at sikre, at smittespredningen er så lav som overhovedet mulig.

Af det følgende kan du se nogle af de forholdsregler, at det anbefales, at du tager, når du er i fitness:

  • Hold afstand – vis hensyn
  • Vask dine hænder opfte og desinficer
  • Afsprit udstyr efter brug
  • Host og nys i dit ærme, ikke dine hænder
  • Begræns din fysiske kontakt
  • Bliv hjemme, hvis du føler dig sløje eller utilpas
  • Planlæg din træning uden for perioder de travleste perioder i centeret

Benyt værnemidler

Hvis du vil have de bedste forudsætninger for ikke at blive smittet, kan det meget vel være relevant for dig at tage værnemidler i brug såsom mundbind og visir til ansigtet under træningen. Hvis du ikke ønsker at bære værnemidler under træning, er dette intet krav, men du skal være opmærksom på, at de er påkrævet ved ind- og udgang af fitnesscenteret, eller hvis du opholder dig i dit fitnesscenters cafeområde.

Hvis du er atlet, der er vant til at træne meget intensivt, er der tidligere foretaget studier, der bygger på en teori om, at der findes et såkaldt ’open window’, når din træning er overstået. Dette begreb dækker over, at du er mere modtagelig over for infektioner, da dit immunforsvar efter en meget hård træning er svækket. Teorien understøttes af studier foretaget på maratonløbere, hvor der tager sig et billede af øgede forekomster af luftvejsinfektioner i dagene efter et løb. Derfor kan det i særlig grad være relevant for dig at tage værnemidler i brug, når det kommer til træningen i fitnesscenteret, hvis du hører til den gruppe, der træner meget intensivt.