Zoneterapi – fup eller fakta?

Zoneterapi hører und ‘alternative behandlingsformer’, og det har præget terapiens omtale i medierne. Til trods for at samtlige forskere ønsker Zoneterapien anerkendt som værende ineffektiv, oplever hver femte dansker alligevel en positiv effekt igennem Zoneterapien. Zoneterapi er også en ældgammel – faktisk over 3.000 år gammel – metode, så det er langt fra en ny terapiform. Metoden blev brugt inkaindianere, på samme måde som, at akupunktur blev brugt er blevet brugt af kinesere i mange århundreder.

Sådan fungerer Zoneterapi

Zoneterapi bygger på “reflekszoner” i fødderne: punkter der er forbundet til organer og steder i kroppen igennem energikredsløb. Ved at trykke og massere på disse punkter etablerer Zoneterapien altså forbindelse til de bestemte steder i kroppen, hvorigennem energikredsløbet kan manipuleres. Zoneterapi foregår dermed kun ved fødderne.

Ligesom ved akupunktur er basissen for zoneterapi, at kroppen er et stort energikredsløb, og at punkter kan påvirkes igennem hinanden. Dette kredsløb består af ti elektromagnetiske løbebaner kaldet “meridianer”, og det er disse der genoprettes igennem zoneterapi. Ofte er det nemlig et problem i en af disse forbindelser, som så skal rettes op på igennem metodiske tryk på undersiden af foden.

Hvad er zoneterapi godt for?

Ved at genoprette energibanerne i kroppen igennem Zoneterapi får du for det første løsnet op i kroppen, hvilket får led og muskler til at slappe af. Det lindrer altså spændinger i kroppen, som ellers kan forstyrre hverdagen. Dette giver dig også en fornyet energi, som du bestemt vil nyde godt af i dine daglige gøremål.

Zoneterapi benyttes oftest lindring af smerter. Ved at trykke på de rette punkter i foden, kan forbindelsen til det punkt hvor smerten sidder genoprettes. På samme nyder blodcirkulationen også godt af zoneterapi.