Derfor er en sadelstol god for ryggen

Mange danskere sidder hver dag rigtig mange timer på en kontorstol, og hvis du ikke sidder ordenligt, kan det være med til at give gener og smerter. Derfor skal du være opmærksom på, at du sidder i en rigtig position på den stol, du bruger hver dag.

Vælg en god ergonomisk sadelstol

Har du problemer med, at du får ondt i ryggen af din nuværende kontorstol, kan du med fordel overveje en ergonomisk sadelstol. En ergonomisk sadelstol er udviklet med fokus på ergonomi, træning, sundhed og komfort.

Fordele ved at bruge en ergonomisk sadelstol

Du vil kunne opleve rigtig mange fordele ved at skifte din nuværende kontorstol ud med en ergonomisk sadelstol, herunder:

  • Forbedring af din siddeposition, da denne stol mindsker belastningen af ryggen og tvinger dig til at sidde med ret ryg.
  • Bedre generel sundhed. Stolen er designet med bløde rundinger, hvilket er godt for dit blodsystem. På den måde undgår du sovende baller eller ben, og du vil få god blodcirkulation, hvilket vil bidrage til at opretholde din energi og koncentrationsevne i løbet af dagen.
  • Styrket muskulatur. Du tvinges til at bruge mave- og rygmuskler, så du forebygger skader og holder din krop stærk.
  • Frihed til at bevæge dig, da stolen har roterbart sæde, hvor du vil have en god siddeposition – også når du vender dig på stolen. På den måde undgår du forskellige belastende vrid i løbet af dagen.

Husk den rette siddeposition

Det er dog ikke nok i sig selv, at du har en god ergonomisk sadelstol. Ligeledes er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du har den rette siddeposition.

Sørg først og fremmest for at justere stolen korrekt, så den passer til lige præcis dig og din krop. Derudover er det en rigtig god ide, at du i løbet af dagen, hvor du sidder meget ned, får bevæget dig. Stræk ud i nakken og i ryggen eller gå en lille tur. Det gør underværker for din krop, at du lige får bevæget dig lidt i løbet af en lang dag i en passiv siddeposition.