Hvordan behandler man tennisalbue?

Hvis du har erhvervet dig en tennisalbue, kræver det nogle gange en professionel behandling – andre gange kan du behandle på egen hånd. En tennisalbue kan opstå af mange forskellige ting, men ofte opstår skaden ved erhverv, hvor man udfører ensformige bevægelser for mange gange. En tennisalbue er navnet for den skade, der indebærer en fæstning af musklen til knoglen. Man kalder det for en tennisalbue, fordi de muskler og sener, der er berørte, er de samme muskler, som tennisspilleren bruger ved en baghånd i et slag tennis.

Det er dog også ofte andre personer end idrætsudøvere, der bøvler med tennisalbuer. Når man har gentaget en bevægelse mange gange i armen på samme måde som ved en baghånd, kan det resultere i belastning af senen. Når dette sker, vil du opleve ømhed og smerter ved albuen, hvilket er tegn på en tennisalbue.

Sådan behandler du effektivt en tennisalbue

Der er flere ting, som du selv kan gøre, hvis du er på udkig efter en effektiv tennisalbue behandling. Hvis du har en let tennisalbue, kan du som regel afhjælpe problemet ved at hvile armen. Her kan det især være en stor hjælp med et støttebind, så du ikke bruger armen forkert og uhensigtsmæssigt i forhold til din albue.

Prøv også gerne denne udstrækningsøvelse:

  1. Stræk din arm, så albuebøjningen er helt strakt.
  2. Bøj dit håndled mod den modsatte arm.
  3. Sørg for, at dit håndled ikke er skævt. Hold det lodret og drej eventuelt din underarm indad, hvis dit håndled ikke er lodret.
  4. Brug den modsatte arm til at støtte dit stræk med.
  5. Hold dette stræk i 15 sekunder og gentag gerne.

Fortsætter smerterne ved albuen?

Så er det tegn på, at du bør kontakte din læge, som kan henvise dig til en kiropraktisk klinik. Her kan det dygtige personale behandle dig ved manuelle teknikker. Nogle klinikker tilbyder også akupunktur som supplerende behandling.

Det vigtige er også at finde ud af, hvordan tennisalbuen er opstået – så du for fremtiden kan undgå smerter.