Opnå en lettere fødsel med fysisk aktivitet

Sådan træner du dig til en lettere graviditet

En vigtig faktor når man er gravid, er at bevæge sig. Ved at bevæge dig fysisk og evt. styrketræne, forbereder det dig fysisk til fødslen samtidig med, at det forbedrer dit mentale helbred. Normale smerter når man er grad, er smerter såsom ryg- og bækkensmerter, svangerskabsforgiftning, graviditetssukkersyge og væskeophobninger, hvilket træning under graviditet kan være med til at mindske eller forebygge. Det skal dog understreges, at det ikke er hvad som helst, du skal give dig i kast med, når du er gravid. Det vigtigste med træningen er, at du lytter til din krop og laver den form for træning, som du er tryg ved og har lyst til, hvorfor fødselsforberedelse eller gravidtræning kan være en god ide.

Hvilke øvelser kan man lave som gravid?

Hvor ofte du skal træne under graviditeten, hænger sammen med flere faktorer såsom dit energiniveau. Hvis du kan mærke, at træningen kræver mere energi, end du får efter at have været igennem den, har du sandsynligvis trænet for hårdt.

Optimalt set kan man vælge at træne efter et såkaldt 2-splits-program, hvor man træner overkrop den ene dag og underkrop den anden dag. Inden du påbegynder træningen, er det vigtigt at opvarme i cirka 10-15 minutter, og det skal dertil siges, at du på dage, hvor du allerede under opvarmningen kan mærke, at energien ikke er der, kan lade denne være din træning, eftersom det vigtigste er, at du får dig rørt.

Opnå konsistent gennem holdtræning

Hvis du hører blandt de mange, der har svært ved at komme afsted, når træningspligten kalder, kan det være en god ide at tilmelde sig et hold, hvor du træner med andre, hvilket kan være en motiverende faktor for nogle. Undersøg, er der er steder i nærheden, der tilbyder fødselsforberedelse eller gravidtræning, hvor styrkeniveauet er tilpasset, at de deltagende er gravide.