Sådan opnår du metal sundhed

Hvad er stress?

I Danmark har cirka 430.000 personer symptomer på stress, hvilket gør det til en meget udbredt lidelse. Stress er ikke en sygdom, men derimod en individuel reaktion på udefrakommende faktorer, der både kan have et kort og langt forløb. I mange tilfælde er stress arbejdsbetinget, og der findes ingen ideel strategi for, hvordan man kommer af med det.

Gode råd for at undgå stress

Af det efterfølgende kan du læse en række gode råd for at mindske risikoen for selv at få stress:

  • Prioriter din tid korrekt
  • Tal med nogen
  • Få styr på din søvn

En af de faktorer, der kan være med til at dræne dig for energi, er at bruge tid og energi på aktiviteter, der ikke er gode for dig. Af denne grund er det derfor vigtigt, at du prioriterer din tid på aktiviteter og personer, som ligefrem kan være med til at give dig mere energi.

Du kan ved at tale med nogen, der har erfaring med stress og få delt dine tanker og følelser, og derved få respons på disse. Bare i det hele taget det at komme af med meget af det, man ofte går med selv kan være en befrielse for dig.

En måde, hvorpå man kan få kontrol over sin søvn, er at have faster rutiner. Ved at have et fast tidspunkt, at du står op og går i seng på, kan du sikre, at kroppen får en rytme. Andre metoder, der gør det lettere at falde i søvn, er at læse, meditere eller lave vejrtrækningsøvelser.

Kom i stressbehandling

Hvis du har brug for at få professionel hjælp, kan du komme i stressbehandling, hvor du bl.a. får mulighed for at tale med en professionel om dine problemer i forhold til stress.